Ga terug
  • Editie 03
  • AI

De hete adem van AI

Ja beste tekenaars: het einde van de beeldmaker is in zicht. AI heeft zijn intrede gedaan in deze wereld. En AI kan alles veel beter dan wij. Jammer! Daar gaat je plezier en opleiding. Tekenaars kunnen hun (digitale) penselen aan de wilgen hangen. Fotografen? Niet meer nodig. Eén druk op de knop en voilà: een perfect plaatje waar je u tegen zegt. Want het is wel mooi hè, wat AI allemaal kan: Trump glimlachend perfect geschilderd als de Mona Lisa van Da Vinci. En heb je die astronaut al gezien op een paard van AI-generator Dall-e? Dit zou dus een heel kort artikel kunnen zijn, AI wint, inpakken maar. Maar zo gemakkelijk komen we er niet van af. Wat kunnen we nu echt met AI en is het écht zo goed als mensen zeggen? Kan het voor mij als illustrator meerwaarde brengen?
In dit artikel ga ik op onderzoek.

Als testcase ga ik met AI proberen een prachtige illustratie te maken bij het onderwerp AI. Ik heb al eens eerder wat geprobeerd. Maar het is vergelijkbaar met je teen in het water steken. Ik neem me voor om me er nu maximaal in onder te dompelen: De Wondere Wereld van AI.

Lees het volledige artikel in Tekenier 3. Bestel hier!

Ga terug