Ga terug
  • Editie 01
  • Tutorial
  • Gezichten

Loomis hoofd

Heb je moeite met het tekenen van het menselijk hoofd? Begin je altijd met de ogen en kom je daarna niet meer uit? Het hoofd dat je tekende lijkt meer op een buitenaards wezen? Of nog erger.... je vermijdt het tekenen van het hoofd al jaren!

We zullen eerlijk zijn: Het tekenen van het menselijk hoofd is niet makkelijk. En omdat wij mensen dankzij de evolutie altijd op zoek gaan naar mooie symmetrische gezichten ziet iedereen meteen als er iets niet klopt aan een gezicht. Dat was het slechte nieuws. Maar er is ook goed nieuws: Het tekenen van een gezicht dat klopt is te leren!

Om het menselijk hoofd goed te kunnen tekenen heb je 2 dingen nodig: heel veel oefening en de juiste handreikingen om een gezicht gestructureerd te kunnen benaderen.

Dat oefenen, dat moet je echt zelf doen. Voor de gestructureerde methode verwijzen we je graag naar de editie 2023-01. Daarin leggen we je uit wat de Loomis methode is. Andrew Loomis heeft in de jaren vijftig van de vorige eeuw een stappenplan ontwikkeld om het hoofd te tekenen. Deze methode leert je gestructureerd naar het hoofd te kijken en te tekenen en geeft je een zeer goede basis.

Ga terug